iza.k

iza.k

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Buraczek na przeziębienie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli łapie Cię przeziębienie wypróbuj

Buraczek na przeziębienie

Składniki:

Buraczek na przeziębienie

 

Sposób przygotowania:

Buraczek na przeziębienie
Bierzemy jednego dużego buraka. jego dolną i górna część odcinamy mniej więcej 1cm. Przekręcamy buraczka "głową w dół i w górnej części wydrążamy dołeczek tak aby móc bez problemu wsypać tam łyżkę cukru. Stawiamy buraczka na małym palniku i na blaszanej podstawce do gotowania. Elementem z dolnej części buraka - tą z ogonkiem przykrywamy buraczka (robimy taki garnuszek z pokrywką:))
Kiedy cukier się rozpuści pijemy powstały sok. Niech będzie Wam na zdrowie!