Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Chleb bez mąki z płatkami, bezglutenowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten chlebek jest bardzo pyszny. Nie zawiera mąki, same ziarna i biały ser. Lekko zbity i bardzo sycący. Zobaczcie jak pysznie wygląda, i ta chrupiąca skórka. Musicie go spróbować, koniecznie. Nie trzeba nic zagniatać.

Chleb bez mąki z płatkami, bezglutenowy

Składniki:

Chleb bez mąki z płatkami, bezglutenowy

Składniki:

Sposób przygotowania:

Chleb bez mąki z płatkami, bezglutenowy
1. Wszystkie składniki na chlebek przekładamy do miski (oprócz orzechów), następnie blendujemy blenderem, nie musi być dokładnie, dodajemy posiekane orzechy i mieszamy.

2. Formujemy podłużny chlebek i układamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około godzinę i 15 minut. Ja tyle czasu piekłam mój chlebek, ale to zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.

4. Upieczony chlebek studzimy na metalowej kratce. Kroimy dobrze wystudzony. Smacznego życzę.