Sposób przygotowania:
Chleb bez mąki z płatkami, bezglutenowy
1. Wszystkie składniki na chlebek przekładamy do miski (oprócz orzechów), następnie blendujemy blenderem, nie musi być dokładnie, dodajemy posiekane orzechy i mieszamy.
2. Formujemy podłużny chlebek i układamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około godzinę i 15 minut. Ja tyle czasu piekłam mój chlebek, ale to zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.
4. Upieczony chlebek studzimy na metalowej kratce. Kroimy dobrze wystudzony. Smacznego życzę.
2. Formujemy podłużny chlebek i układamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Chlebek pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około godzinę i 15 minut. Ja tyle czasu piekłam mój chlebek, ale to zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.
4. Upieczony chlebek studzimy na metalowej kratce. Kroimy dobrze wystudzony. Smacznego życzę.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)