pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Buraczki czerwone z szalotką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sałatka z buraczków z szalotką i olejem lnianym

Buraczki czerwone z szalotką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki czerwone z szalotką

 

  • buraki czerwone 1 kg
  • szalotka 2
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • ocet winny 3 łyżki
  • olej lniany 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z szalotką
Buraki gotujemy w szybkowarze lub garnku. Powinny być lekko twardawe. Ugotowane ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy ocet i doprawiamy solą oraz cukrem do smaku. Wlewamy również olej lniany. Szalotki obieramy i kroimy w malutką kosteczkę. Łączymy z buraczkami. Mieszamy i gotowe. Smacznego.
Buraczki czerwone z szalotką
Burai czerwone obieramy i gotujemy w wodzie
Buraczki czerwone z szalotką
Ugotowane buraki trzemy na tarce jarzynowej
Buraczki czerwone z szalotką
Cebule szalotki bardzo drobno kroimy
Buraczki czerwone z szalotką
Przyprawione buraczki mieszamy z szalotką i gotowe

Tagi:

buraki