Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Buraczki na gęsto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki dobre do schabowego i mielonego !

Buraczki na gęsto

Składniki:

Buraczki na gęsto

 

  • 1 KG buraków czerwonych
  • 1 łyżeczka tłuszczu
  • 2-3 łyżkiI koncentraut barszczu czerwonego
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • kwasek cytrynowy
  • cukier

Sposób przygotowania:

Buraczki na gęsto
Buraki parujemy w garnku, przestudzone obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Przekładamy starte buraki do garnka i dusimy na małym ogniu dodając odrobinę wody i tłuszcz.Dusimy przez kilka minut potem dodajemy kwasek cytrynowy, sól, cukier i koncentrat barszczu czerwonego. Dusimy. Pod koniec zaprawiamy gotowe buraczki łyżką mąki. Smacznego !