lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Buraczki pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Buraczki przetworzone wykorzystuje do zup sałatek oraz do dań głównych :)

Buraczki pasteryzowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki pasteryzowane

 

  • 10 kg buraczki,
  • 250 gram cukier drobny,
  • 2 łyżeczki Sól,
  • 150 gram ocet 10 %

 

Sposób przygotowania:

Buraczki pasteryzowane
1-Buraczki gotujemy około 2 godzin ,mi przynajmniej tyle schodzi na dwa garnki
2- Wylewam gorącą wodę
3-Buraki wkladam do zimnej wody nakladam rekawiczki biore nóż i szybko obieram buraki sa gorace po mimo zimnej wody
4- Kroje je na 4 części aby były dobre do zmielenia
5 - Miele na srednich oczkach sa jeszcze gorace wiec robie to szybko by sie nie poparzyć
6 - dodaje cukier i ocet mieszam pasteryzuje około 3 godziny potem wkładam w słoiki i gotuje przez 10 minut od zagotowania wody
Buraczki pasteryzowane
przygotowujemy sloiki do zawekowania buraczków :)
Buraczki pasteryzowane
Ugotowane i obrane buraki kroimy na 4 części aby zmielić
Buraczki pasteryzowane
Mielimy buraki pamietajmy by nadmiar soku odcedzić wylac po prostu
Buraczki pasteryzowane
do zmielonych dodajemu cukie i ocet mieszamy o zostawiamy na 3 godziny potem wekujemy i gotujemy 10 minut od zagotowania wody