Sposób przygotowania:
Buraczki pasteryzowane
1-Buraczki gotujemy około 2 godzin ,mi przynajmniej tyle schodzi na dwa garnki
2- Wylewam gorącą wodę
3-Buraki wkladam do zimnej wody nakladam rekawiczki biore nóż i szybko obieram buraki sa gorace po mimo zimnej wody
4- Kroje je na 4 części aby były dobre do zmielenia
5 - Miele na srednich oczkach sa jeszcze gorace wiec robie to szybko by sie nie poparzyć
6 - dodaje cukier i ocet mieszam pasteryzuje około 3 godziny potem wkładam w słoiki i gotuje przez 10 minut od zagotowania wody
2- Wylewam gorącą wodę
3-Buraki wkladam do zimnej wody nakladam rekawiczki biore nóż i szybko obieram buraki sa gorace po mimo zimnej wody
4- Kroje je na 4 części aby były dobre do zmielenia
5 - Miele na srednich oczkach sa jeszcze gorace wiec robie to szybko by sie nie poparzyć
6 - dodaje cukier i ocet mieszam pasteryzuje około 3 godziny potem wkładam w słoiki i gotuje przez 10 minut od zagotowania wody