Sposób przygotowania:
Krokiety rosołowe z pieczonym burakiem
Składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
Oczyszczonego buraka zawijamy w folię i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Obrane z kości mięso mielimy razem z warzywami z rosołu i burakiem w maszynce lub rozdrabniaczu.
Dodajemy chrzan, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz ser starty na tarce. Mieszamy.
Rozsmarowujemy farsz na naleśnikach i zawijamy je w krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Oczyszczonego buraka zawijamy w folię i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Obrane z kości mięso mielimy razem z warzywami z rosołu i burakiem w maszynce lub rozdrabniaczu.
Dodajemy chrzan, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz ser starty na tarce. Mieszamy.
Rozsmarowujemy farsz na naleśnikach i zawijamy je w krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.