Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem, burakiem i wędzonym twarogiem
Buraka oczyszczamy, zawijamy w folię i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski.
Ostudzonego buraka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórka również kroimy w kostkę. Dodajemy do sałaty.
Dodajemy pokruszony wędzony twaróg oraz ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajka.
Mieszamy oliwę z octem oraz drobno posiekaną bazylią i polewamy sałatkę sosem. Doprawiamy pieprzem i solą.
Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski.
Ostudzonego buraka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórka również kroimy w kostkę. Dodajemy do sałaty.
Dodajemy pokruszony wędzony twaróg oraz ugotowane i pokrojone w ćwiartki jajka.
Mieszamy oliwę z octem oraz drobno posiekaną bazylią i polewamy sałatkę sosem. Doprawiamy pieprzem i solą.