Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z resztek warzyw i mięsa, które zostały nam po gotowaniu rosołu, warto przygotować paszteciki. Z dodatkiem pieczonego buraka wyszły pyszne.

Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem

 

  • 1 duży płat ciasta francuskiego
  • 400 gram mięsa z rosołu (kurczak, indyk, wołowina) - waga po obraniu z kości
  • 1 cebula z rosołu
  • 1 marchewka z rosołu
  • 1 pietruszka z rosołu
  • 1 burak
  • 50 gram parmezanu
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Mięso z rosołu obieramy starannie z ości.

Oczyszczonego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

Mielimy warzywa oraz mięso w maszynce do mięsa lub wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy chrzan oraz parmezan starty na tarce, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.

Płat ciasta francuskiego kroimy na 3 równe części i na każdą z nich nakładamy wałek farszu. Zwijamy ciasto w rulony i każdy z nich kroimy na 6 kawałków.

Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Mięso z rosołu obieramy starannie z ości.
Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Oczyszczonego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Dodajemy chrzan oraz parmezan starty na tarce, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.
Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Zwijamy ciasto w rulony i każdy z nich kroimy na 6 kawałków.