Sposób przygotowania:
Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem
Mięso z rosołu obieramy starannie z ości.
Oczyszczonego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Mielimy warzywa oraz mięso w maszynce do mięsa lub wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy chrzan oraz parmezan starty na tarce, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.
Płat ciasta francuskiego kroimy na 3 równe części i na każdą z nich nakładamy wałek farszu. Zwijamy ciasto w rulony i każdy z nich kroimy na 6 kawałków.
Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Oczyszczonego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
Mielimy warzywa oraz mięso w maszynce do mięsa lub wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy chrzan oraz parmezan starty na tarce, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.
Płat ciasta francuskiego kroimy na 3 równe części i na każdą z nich nakładamy wałek farszu. Zwijamy ciasto w rulony i każdy z nich kroimy na 6 kawałków.
Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.