Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z kaszą kuskus
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem ziela angielskiego, soli oraz liści laurowych przez około 50 minut. Wyjmujemy mięso z wywaru. Podczas gotowania wywaru oczyszczamy i kroimy warzywa: buraki, marchew, pietruszkę oraz selera w kostkę, pora w półplasterki. Wrzucamy buraki do wywaru i gotujemy 10 minut.
Wrzucamy resztę warzyw i gotujemy 15 minut.
Dodajemy kaszę kuskus i gotujemy 5 minut, a następnie przyprawiamy zupę do smaku pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny.
Wrzucamy resztę warzyw i gotujemy 15 minut.
Dodajemy kaszę kuskus i gotujemy 5 minut, a następnie przyprawiamy zupę do smaku pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny.
Czekoladka 2