LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Buraczki wg LIDZIA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały dodatek do kotletów, drobiu, królika.

Buraczki wg LIDZIA Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Buraczki wg LIDZIA

 

Sposób przygotowania:

Buraczki wg LIDZIA
Umyte buraki ugotowac we wrzątku do miękkości. Ostudzic, obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach.
Cebulkę pokroic w kostkę.
Na rozgrzanym maśle przesmażyc buraczki razem z cebulką. By nie straciły koloru dodac sok z cytryny. Przyprawic solą i cukrem. Równie dobrze smakują na gorąco i na zimno.
Buraczki wg LIDZIA
Ostudzone buraczki ugotowane w łupinach, we wrzątku.
Buraczki wg LIDZIA
Ścieranie ugotowanych buraków na tarce o grubych oczkach.
Buraczki wg LIDZIA
Smażenie na maśle startych buraków z cebulką i przyprawami.

Tagi:

buraki