Sposób przygotowania:
Buraczki z jabłkiem
Buraki oczyszczamy, myjemy i w garnku zalewamy wodą. Stawiamy do gotowania. Gotujemy do miękkości ok 60 min. Studzimy. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Jabłko obieramy i też ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy jabłko, podlewamy trochę wodą albo bulionem. Cały czas mieszamy do momentu aż jabłko zacznie się rozpadać. Następnie dodajemy buraczki mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku. Ciepłe podajemy do obiadu.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy jabłko, podlewamy trochę wodą albo bulionem. Cały czas mieszamy do momentu aż jabłko zacznie się rozpadać. Następnie dodajemy buraczki mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku. Ciepłe podajemy do obiadu.