aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Buraczki z papryczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czerwone buraczki z czerwoną papryką.

Buraczki z papryczką

Składniki:

Buraczki z papryczką

 

  • 2 kg buraki czerwone,
  • 0,5 kg papryka czerwona,
  • 3 chili,
  • 0,5 kg cebula,
  • 1 szklanka ocet,
  • 1 łyżka Sól,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 lyzka pieprz

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryczką
Buraki obieramy ze skórki w rękawiczkach, by uniknąć zafarbowania rąk. Gotujemy je ok 15 minut i następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę wraz z cebulą. Ocet gotujemy, dodajemy szklankę wody i pozostałe przyprawy. Do takiej zalewamy dodajemy cebule, paprykę i buraki i gotujemy ok 5 min. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy.

Tagi:

buraki