Sposób przygotowania:
Buraczki z papryką do obiadu
Buraczki dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
Ugotowane przelewamy zimną wodą wtedy łatwo sie obiera, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę czerwoną oraz obraną cebule sparzyć gorącą wodą a następnie pokroić w drobną kostkę.
Wszystko razem mieszamy, doprawiając do smaku cukrem, octem jabłkowym odrobiną soli i pieprzu.
Podajemy jako dodatek do obiadu oraz różnego rodzaju mięsa i ryb.
Ugotowane przelewamy zimną wodą wtedy łatwo sie obiera, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę czerwoną oraz obraną cebule sparzyć gorącą wodą a następnie pokroić w drobną kostkę.
Wszystko razem mieszamy, doprawiając do smaku cukrem, octem jabłkowym odrobiną soli i pieprzu.
Podajemy jako dodatek do obiadu oraz różnego rodzaju mięsa i ryb.
gusia1000