BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 768]

Buraczki z papryką do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest wiele sposobów na buraczki czerwone oto mój sposób jeden z wielu. Dzisiaj serwuje buraczki do obiadu, proste w wykonaniu ale za to bardzo smaczne. Buraczki z papryką czerwoną polecam jako dodatek do obiadu.

Buraczki z papryką do obiadu

Składniki:

Buraczki z papryką do obiadu

 

  • buraczki 3 - 4 szt,
  • cebula 1 szt, mniejsza,
  • papryka czerwona 1/2 szt,
  • sól i pieprz po szczypcie,
  • cukier do smaku,
  • ocet jabłkowy do smaku,

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką do obiadu
Buraczki dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. 

Ugotowane przelewamy zimną wodą wtedy łatwo sie obiera, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę czerwoną oraz obraną cebule sparzyć gorącą wodą a następnie pokroić w drobną kostkę.

Wszystko razem mieszamy, doprawiając do smaku cukrem, octem jabłkowym odrobiną soli i pieprzu.

Podajemy jako dodatek do obiadu oraz różnego rodzaju mięsa i ryb.