Sposób przygotowania:
Buraczki do obiadu
Wystudzone ugotowane lub upieczone buraczki obrać ze skórki. Pokroić w niedużą kostkę i przełożyć do miski.
Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do pokrojonych buraczków. Całość skropić olejem i sosem balsamicznym, ja sosu dałam 4 łyżki. Wszystko zależy od naszego smaku i słodkości buraków.
Dokładnie wymieszać, posypać natką pietruszki i odstawić na ok 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do pokrojonych buraczków. Całość skropić olejem i sosem balsamicznym, ja sosu dałam 4 łyżki. Wszystko zależy od naszego smaku i słodkości buraków.
Dokładnie wymieszać, posypać natką pietruszki i odstawić na ok 30 minut, aby smaki się przegryzły.
![Buraczki do obiadu Buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-do-obiadu-432603.jpg)
![Buraczki do obiadu Buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-do-obiadu-432604.jpg)
![Buraczki do obiadu Buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-do-obiadu-432605.jpg)