Sposób przygotowania:
Jajecznica z kurkami i śmietanką
Kurki oczyszczamy, większe kurki kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.
Jajka wybijamy do miseczki, łączymy ze śmietaną, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, wrzucamy kurki. Smażymy, aż grzyby będą miękkie, a woda odparuje. Pod koniec dodajemy sól i pieprz. Wlewamy jajka ze śmietaną i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Dodajemy szczypiorek.
Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu.
Jajka wybijamy do miseczki, łączymy ze śmietaną, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, wrzucamy kurki. Smażymy, aż grzyby będą miękkie, a woda odparuje. Pod koniec dodajemy sól i pieprz. Wlewamy jajka ze śmietaną i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Dodajemy szczypiorek.
Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu.