Sposób przygotowania:
Buraczkowa sałatka z papryką i cebulą
Buraczki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i usuwamy pestki i białe części, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Pokrojone warzywa wkładamy do miski.
Do miseczki przekładamy jogurt naturalny i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Jogurt dodajemy do pokrojonych warzyw i mieszamy.
Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno, dekorujemy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
Pokrojone warzywa wkładamy do miski.
Do miseczki przekładamy jogurt naturalny i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Jogurt dodajemy do pokrojonych warzyw i mieszamy.
Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno, dekorujemy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.