Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka i winogrona
Pierś kurczaka ugotować w wodzie przez ok. 20 minut, zostawić w niej do ostudzenia. Pokroić w kostkę.
Kolby kukurydzy ugotować w osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, zostawić w niej do ostudzenia. Ściąć ziarna nożem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Winogrona przeciąć na połówki.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i kurkumą, wymieszać.
Kolby kukurydzy ugotować w osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, zostawić w niej do ostudzenia. Ściąć ziarna nożem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Winogrona przeciąć na połówki.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i kurkumą, wymieszać.