Sposób przygotowania:
Jarmużowo- buraczkowa sałatkaETAP 1
Buraczki zawijamy w folie spożywczą, pieczemy do miękkości i studzimy.
ETAP 2
Z jarmużu usuwamy grube łodygi. Tak przygotowany przepłukujemy, a następnie obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.
ETAP 3
Gdy jego liście zaczną mięknąć odcedzamy go z wody i studzimy.
ETAP 4
Ser feta kroimy w kostkę. Oliwki przekrawamy na połowę. Cebule przekrawamy i kroimy w piórka. Słonecznik rumienimy na suchej patelni. Buraczki obieramy i kroimy w plasterki.
ETAP 5
Gotowy jarmuż układamy na dnie przygotowanych talerzy. Na wierzch wykładamy pozostałe, przygotowane składniki : buraczki, oliwki, ser, cebula i słonecznik. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym i oprószamy przyprawami. Podajemy.
Magdalena88
niezły kąsek
robaczek
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2