Sposób przygotowania:
Sałatka z selera naciowego i winogron
Seler naciowy dokładnie opłukać , osuszyć , pozrywać liście z łodyg a same łodygi rozdzielić.
Następnie pokroić w cieniutkie paseczki.
Winogrona oderwać z kiści umyć i osaczyć na sicie.
Pokroić na połówki i usunąć pestki.
Połówki winogron oraz pokrojony w paseczki seler ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu sałatke połączyć z sosem zrobionym z majonezu , musztardy oraz jogurtu naturalnego gęstego a także z dodatkiem pieprzu i soli w razie konieczności.
Wymieszać.
Gotową sałatke posypać kawałkami orzechów włoskich oraz posiekanym koperkiem zielonym.
Następnie pokroić w cieniutkie paseczki.
Winogrona oderwać z kiści umyć i osaczyć na sicie.
Pokroić na połówki i usunąć pestki.
Połówki winogron oraz pokrojony w paseczki seler ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu sałatke połączyć z sosem zrobionym z majonezu , musztardy oraz jogurtu naturalnego gęstego a także z dodatkiem pieprzu i soli w razie konieczności.
Wymieszać.
Gotową sałatke posypać kawałkami orzechów włoskich oraz posiekanym koperkiem zielonym.
gusia1000