Sposób przygotowania:
Duszona marchewka z papryką i cebulą
Marchewkę i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i również kroimy w kosteczkę.
Do garnka wsypujemy marchewkę i wlewamy wodę. Tyle aby zakryło marchewkę. Dusimy 10 minut i dodajemy paprykę i cebulę. Jeżeli jest potrzeba dolewamy wody.
Dusimy do miękkości warzyw. Przyprawiamy i wlewamy olej. Chwilkę dusimy.
Podajemy do dań obiadowych.
Smakuje na ciepło jak i zimno.
Smacznego
Do garnka wsypujemy marchewkę i wlewamy wodę. Tyle aby zakryło marchewkę. Dusimy 10 minut i dodajemy paprykę i cebulę. Jeżeli jest potrzeba dolewamy wody.
Dusimy do miękkości warzyw. Przyprawiamy i wlewamy olej. Chwilkę dusimy.
Podajemy do dań obiadowych.
Smakuje na ciepło jak i zimno.
Smacznego