Sposób przygotowania:
Burger z krewetek z pianką curryUgotować 200 g selera w lekko osolonej wodzie do miękkości. Zmiksować z masłem na gładką masę. Dodać sól, pieprz i skórkę z cytryny do smaku. Pozostałą część selera pokroić w kostkę i ugotować do miękkości. Przed podaniem wymieszać z oliwą , skórką z cytryny i solą.
Krewetki oczyścić. Pokrajać w duże kawałki i wymieszać z estragonem oraz skórką z cytryny. Za pomocą foremki do ciastek uformować okrągłe burgery. Smażyć na gorącym oleju. Dodać sól i pieprz do smaku. Tuż przed końcem smażenia dodać masło. Przed podaniem nałożyć krem selerowy na wierzch burgerów i udekorować kostkami selera.
Pianka curry – dodać podsmażoną pastę curry i imbir do wywaru pozostałego z gotowania krewetek. Zmiksować na piankę w blenderze.
Netka
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2