rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Burgery łososiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiedyś myślałam, że hamburger to bułka z tym okropnym burgerem który można było w latach 80-tych kupić w sklepach rybnych.

Burgery łososiowe

Składniki:

Burgery łososiowe

 

Sposób przygotowania:

Burgery łososiowe
Filety rozmrozić i zmielić.W misce wymieszać zmielone mięso łososia z jajkiem,tarta bułką oraz solą i pierzem.Bułki tartej dodać tyle,żeby mięso dało się formować w klopsiki.Uformowane klopsiki obtoczyć w bułce i mocno spłaszczyć.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.Można też podawać w bułce z sosem czosnkowym jako fishburgery.

Tagi:

jajko tarta jajka