mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Bycze oko (Jajko w chlebie)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo fajnie wygląda no i super smakuje. W sam raz na śniadanko czy kolację dla dzieci, jak i dorosłych;)

Bycze oko (Jajko w chlebie)

Składniki:

Bycze oko (Jajko w chlebie)

 

  • Na 1 głodomora:

 

Sposób przygotowania:

Bycze oko (Jajko w chlebie)
Kromkę wydrążyć tak, aby pozostała sama skórka (może zostać trochę miąższu po bokach). Tak przygotowaną kromkę przyrumienić na patelni, ale bez tłuszczu. Natrzeć czosnkiem.
Na patelni rozgrzać masło. Położyć na nim kromkę, w "wyskubany" otwór wbić jajko. Smażyć, aż białko się zetnie (czyli najprościej mówiąc, aż otrzymamy sadzone jajco w chlebie).

Przełożyć ostrożnie na talerz. Posolić i popieprzyć, a ketchupem zrobić na środku czerwoną kropkę, która będzie udawała źrenicę ;)