paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Camembert grillowany w papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grillowany ser camembert z tymiankiem i oliwą z oliwek w czerwonej papryce. Pyszny i łatwy w przygotowaniu.

 Camembert grillowany w papryce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Camembert grillowany w papryce

 

  • ser camembert 2 sztuki
  • papryka czerwona 1 duża sztuka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • tymianek 1 łyżka
  • chleb wiejski 4 kromki

Sposób przygotowania:

Camembert grillowany w papryce
Paprykę pokroić w krążki grubości serka. W środek wcisnąć serek. Od góry wycinamy koło i ściągnąć wierzchnią warstwę i wlać oliwę około 1 łyżki, posypać tymiankiem. Zawinąć całość w folię aluminiową i postawić na grillu. Piec w folii nie przekładając na drugą stronę. Podawać na ciepło z chlebek wiejskim.
 Camembert grillowany w papryce
Paprykę pokroić w krążki grubości serka.
 Camembert grillowany w papryce
W krążka papryki środek wcisnąć serek.
 Camembert grillowany w papryce
Od góry wycinamy koło i ściągnąć wierzchnią warstwę i wlać oliwę około 1 łyżki, posypać tymiankiem.

Tagi:

sery chleb ser