KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Carpaccio po toskańsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Toskański przysmak z zielonym pesto.

Carpaccio po toskańsku.

Składniki:

Carpaccio po toskańsku.

 

  • 10 dkg carpaccio wołowego
  • łyżka wiórków z parmezanu,
  • plasterek cebulki,
  • 2 plasterki pomidora,
  • listek sałaty do dekoracji,
  • 2 łyżki zielonego pesto,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Carpaccio po toskańsku.
Duży biały talerz dekorujemy listkiem sałąty, układamy plasterki pomidorów, ciękie plasterki cebuli, na wszystko układamy delikatnie plasterki gotowego carpaccio wołowego ( ja kupuję gotowe ) , wszystko posypuję cienkimi wiórkami parmezanu, skrapiam pesto i dobrą oliwą, solimy pieprzymy do smaku, proste a bardzo dobre. SMACZNEGO

Tagi:

sałata pesto