bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Carpaccio z buraka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo prosta i smaczna sałatka z gotowanych buraków czerwonych z olejem lnianym i prażonymi ziarnami, polecam na kolacje.

Carpaccio z buraka

Składniki:

Carpaccio z buraka

 

  • 3-4 buraki czerwone
  • Olej lniany
  • Prażone ziarenka z ziołami do posypania
  • Listki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Carpaccio z buraka
Buraki dokładnie myjemy nie obierając ich, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą , gotujemy do miękkości z dodatkiem niewielkiej ilości cukru.

Ostudzone obieramy, kroimy w cienkie plasterki, układamy na talerzy, polewamy olejem lnianym , posypujemy prażonymi ziarnami, dekorujemy listkami natki. 

Tagi:

buraki