światzpiernika

światzpiernika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pstrąg z folii z carpaccio z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pstrąg grilowany w foli smakuje zupełnie, jak robiony na parze. Do tego carpaccio z buraczka i danie gotowe!

Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg z folii z carpaccio z buraków

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z folii z carpaccio z buraków
Pstrąga oczyszczamy, skrapiamy lekko oliwą z oliwek, posypujemy przyprawą do ryb, a następnie zawijamy w folię aluminiową i grilujemy. W piekarniku powinno mu wystarczyć pół godziny, a swoją rybę przygotowałam na ogniu. Buraka gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Oliwki siekamy drobno i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odrobinę rozmarynu, soli i polewamy łyżką miodu oraz oliwą z oliwek oraz kilka kropel octu balsamicznego. Buraczka obieramy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Następnie polewamy naszym dresingiem. W tym czasie ryba powinna być już gotowa, więc wykładamy ją na talerz (ja filetuję ją na 2 kawałki przed podaniem). Ja udekorowałam go dodatkowo gałązką rozmarynu oraz kolorowym pieprzem.
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków
Etap 1Rybę oczyszczamy i oprószamy przyprawami.
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków
Etap 2Rybę grilujemy w piekarniku lub na ogniu - w zależności od mozliwości.