Sposób przygotowania:
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków
Pstrąga oczyszczamy, skrapiamy lekko oliwą z oliwek, posypujemy przyprawą do ryb, a następnie zawijamy w folię aluminiową i grilujemy. W piekarniku powinno mu wystarczyć pół godziny, a swoją rybę przygotowałam na ogniu. Buraka gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Oliwki siekamy drobno i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odrobinę rozmarynu, soli i polewamy łyżką miodu oraz oliwą z oliwek oraz kilka kropel octu balsamicznego. Buraczka obieramy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Następnie polewamy naszym dresingiem. W tym czasie ryba powinna być już gotowa, więc wykładamy ją na talerz (ja filetuję ją na 2 kawałki przed podaniem). Ja udekorowałam go dodatkowo gałązką rozmarynu oraz kolorowym pieprzem.