Sposób przygotowania:
Roladka indycza z orzechami na carpaccio z buraka
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem dosyć mocno ( ale nie porozrywać włókien). Do miseczki wsypać czosnek granulowany, zioła prowansalskie i przyprawę do kurczaka. Wymieszać i porządnie natrzeć mięso. Odłożyć do lodówki. Farsz: Na patelni roztopić masło. Obrany i pokrojony w cienkie plasterki czosnku wrzucić na patelnię. Zrumienić i zdjąć z patelni. Następnie wrzucić pokrojony koperek. Po około 30 sekundach dodać mielone orzechy laskowe i przesmażyć przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Roladka: Na płacie mięsa rozsmarować cały przygotowany farsz. Następnie ułożyć ser mozzarellę pokrojony w plastry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Orzechy nerkowca zmielić na drobniutko. Roladkę obtoczyć w jajku a następnie w mielonych orzechach nerkowca. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i włożyć do piekarnika. Piec około 20 minut w 200st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Carpaccio: Buraka przekroić na pół i ugotować do miękkości. Obrać i osuszyć. Pokroić na bardzo cieniutkie plasterki. Przełożyć na talerz, oprószyć pieprzem i octem balsamicznym. Wykonanie: Na talerzu ułożyć carpaccio z buraka a na nim ułożyć kawałki roladki indyczej. Smacznego!
zbysiowa
2milutka
masz rację:)
monikaT83
Cukiereczek13
monikaT83
edytaha
monikaT83