Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Cassoni z karczochami i mozzarellą.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cassoni to tradycyjne "tortilla" z północnych Włoch.

Cassoni  z karczochami i mozzarellą.

Składniki:

Cassoni z karczochami i mozzarellą.

 

  • piadina - przepis na surowe ciasto jest w moich przepisach
  • karczochy w oleju
  • mozzarella
  • sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Cassoni z karczochami i mozzarellą.
Roawałkowac ciasto na piadine na placek około 20 cm. Na jednej stronie ułożyc osączone z oleju karczochy, posypć mozzarellą pokrojoną w kostkę i polac sosem pomidorowym. Złożyć placek na płowę i zaklić dobrze brzegi aby sos nie wyłyną podczas zapiekania. Rozgrzać patelnie teflonową (ja mam specialną patelnie do piadiny).Opiec cassoni z obydwu stron.