pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Cebula zasmażana z koncentratem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybki dodatek do ziemniaków

Cebula zasmażana z koncentratem

Składniki:

Cebula zasmażana z koncentratem

 

  • 1 cebula biała,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy,
  • 50 ml bulion warzywny (może byc z kostki),
  • 2 łyżki olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Cebula zasmażana z koncentratem
Cebulę kroimy w wiórki i wrzucamy na rozgrzany olej. Koncentrat mieszamy z bulionem i gdy cebula zacznie się rumienić wlewamy go do cebuli. Smażymy do momentu gdy woda wyparuje i całość się nam zagęści. Taka cebulka można zjeść z ziemniaczkami i koperkiem lub podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.