haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Cebulka do mięsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny dodatek do pieczonych i duszonych mięs (np. schabu), nadaje im niebanalnego smaku.

Cebulka do mięsa

Składniki:

Cebulka do mięsa

 

  • 5 cebul
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1/5 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • sól, cukier
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulka do mięsa
Cebule pokroić w grube plastry, zeszklić w dość dużej ilości oleju, dodać vegete, sól, kwasek cytrynowy, miód i ewentualnie cukier. Dusić pod przykryciem ok 5 minut. Cebulka nie może się przypalić, cały czas utrzymujemy mały ogień.