Sposób przygotowania:
Cebulka prażona
Cebulkę siekam w krążki, ale niezbyt drobne. Rozdzielam warstwy. Mieszam z mąką.
Rozgrzewam olej (smażę w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucam na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszam ogień.
Wrzucam cebulkę i smażę pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmuję łyżką cedzakową i wrzucam na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucam do miseczki i solę do smaku.
Rozgrzewam olej (smażę w głębokim tłuszczu). Cebulkę wrzucam na olej dopiero kiedy jest bardzo dobrze rozgrzany. Zmniejszam ogień.
Wrzucam cebulkę i smażę pilnując żeby się nie przypaliła.
Wyjmuję łyżką cedzakową i wrzucam na sitko, żeby dobrze ociekła z tłuszczu.
Wrzucam do miseczki i solę do smaku.