Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Makaron z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kokardki makaronowe z zeszkloną cebulką i pietruszką. Cebulą praktycznie można dodać do wszystkiego , również jako główny składnik potrawy.

Makaron z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z cebulą

 

  • pół op makaronu kokardki razowy
  • 6 cebul;
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 3/4 szklanki bulionu
  • około 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • pieprz czosnkowy

Sposób przygotowania:

Makaron z cebulą
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać , drobno posikać podsmażyć na oleju dodać masło i smażyć aż cebula się zeszkli.

Następnie dodać przyprawy , wlać bulion i dusić do miękkości.

Gdy bulion praktycznie wyparuje dodać ser żółty, posiekaną natkę pietruszki i makaron całość doprawić do smaku i wymieszać dokładnie. 
Makaron z cebulą
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Makaron z cebulą
. Cebulę obrać , drobno posikać podsmażyć na oleju dodać masło i smażyć aż cebula się zeszkli
Makaron z cebulą
Następnie dodać przyprawy , wlać bulion i dusić do miękkości.
Makaron z cebulą
Gdy bulion praktycznie wyparuje dodać ser żółty , posiekaną natkę pietruszki i makaron całość doprawić do smaku i wymieszać dokładnie.

Tagi:

cebula