gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 664]

Krążki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Krążki cebulowe idealna przekąska do piwa ;) Chrupiące, lekko ostre dzięki szczypcie ostrej papryki ;)

Krążki cebulowe

Składniki:

Krążki cebulowe

 

Sposób przygotowania:

Krążki cebulowe
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w krążki o grubości 5 mm. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko i mąkę, robimy ciasto jak na naleśniki.

Do bułki tartej dodajemy ostrą paprykę. Krążki panierujemy w mące, cieście i bułce tartej. Smażymy w głębokim, rozgrzanym tłuszczu na złoto. Wykładamy na papier aby odsączyły się z tłuszczu.

Smacznego ;) 

Tagi:

cebula