Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Chiński makaron z dziczyzną na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziczyzna podana w niecodzienny sposób...

Chiński makaron z dziczyzną na szybko Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chiński makaron z dziczyzną na szybko

 

  • 20 dag makaronu chińskiego 3 minutowego
  • 40 dag mięsa z sarny (z dowolnej części)
  • 1 średnia marchew
  • 1/2 małej cebuli
  • 10 cm małej cukinii
  • olej rzepakowy
  • fix do makaronu po chińsku
  • sól
  • pieprz
  • sól peklowa

Sposób przygotowania:

Chiński makaron z dziczyzną na szybko
Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników. Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Chiński makaron z dziczyzną na szybko
Mięso czyścimy, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu kroimy w małe paseczki i smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego około 10 minut, lekko solimy.
Chiński makaron z dziczyzną na szybko
Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 6 części i kroimy w małą kosteczkę.
Chiński makaron z dziczyzną na szybko
Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników. Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy makaron z warzywami i dziczyzną, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.