justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Chińskie smaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

taka trochę spolszczona i ekspresowa zarazem chińszczyzna

Chińskie smaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chińskie smaczki

 

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • warzywa chińskie mrożone 1 opakowanie
  • ryż 1 torebka
  • przyprawa do dań chińskich Knorr 1 opakowanie
  • sól
  • pieprz
  • buliod drobiowy 1 szklanka

 

 

Sposób przygotowania:

Chińskie smaczki
1. Mięso kroimy w kosteczkę. Obsypujemy solą, pieprzem i 1/4 opakowania przyprawy do dań chińskich. 2. Na rozgrzanej patelni smażymy kawałki mięsa aż się zarumienią. 3. Do mięsa dodajemy mieszankę warzy, wsypujemy ryż i zalewamy bulionem rozrobionym z resztą przyprawy. Wszystko dusimy pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Jeśli danie będzie gęstnieć można w czasie duszenia dolewać nieco wody z czajnika. 4. Gotowe danie ewentualnie doprawiamy do smaku i możemy zajadać.
Chińskie smaczki
Mięso kroimy w kosteczkę. Obsypujemy solą, pieprzem i 1/4 opakowania przyprawy do dań chińskich.
Chińskie smaczki
Na rozgrzanej patelni smażymy kawałki mięsa aż się zarumienią.
Chińskie smaczki
Do mięsa dodajemy mieszankę warzy, wsypujemy ryż i zalewamy bulionem rozrobionym z resztą przyprawy. Wszystko dusimy pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Jeśli danie będzie gęstnieć można w czasie duszenia dolewać nieco wody z czajnika.