aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gdy nie mam czasu na gotowanie, wówczas robię chińszczyznę na szybko. Jej przygotowanie zajmuje nie więcej jak 25 minut, a efekt jest bardzo smaczny.

Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym

 

  • 3 cebule
  • 300 g mięsa mielonego
  • mieszanka chińska
  • sól
  • pieprz
  • Kucharek
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem i dusimy 5 minut. Następnie dodajemy mięso mielone, dokładnie mieszamy razem z cebulą i dusimy kolejne 5 minut, co chwilę mieszając. Na końcu dodajemy mrożoną mieszankę chińską.Całość dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Co chwilę nasze danie musimy mieszać, aby nie przypaliło się.Gotową chińszczyznę podajemy jeszcze ciepłą, wówczas najlepiej smakuje.
Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej na patelni.
Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym
Następnie dodajemy mięso mielone, dokładnie mieszamy.
Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym
Dusimy razem z cebulą przez 5 minut, co chwilę mieszając.
Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym
Na końcu dodajemy mrożoną mieszankę chińską. Całość dusimy pod przykryciem przez 15 minut.

Tagi:

mięso