Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z warzywamiETAP 1:
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Do miski włożyć mielone mięso, dodać jajko i odciśniętą bułkę.
ETAP 2:
Obrany seler i marchewkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Ogórka pokroić w kostkę.
ETAP 3:
Por dokładnie umyć, posiekać. Wszystkie przygotowane produkty połączyć z mięsem.
ETAP 4:
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.
ETAP 5:
Z masy formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
ETAP 6:
Smażyć na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Magdalena88
niezły kąsek