Sposób przygotowania:
Chińszczyzna po domowemu
Pierś z kurczaka pociąć w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego ciemnego, odstawić na minimum godzinę.
W woku rozgrzać olej i obsmażyć mięso, następnie dodać warzywa, podlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka sosu sojowego, przykryć i dusić do momentu kiedy warzywa prawie zmiękną.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z wody, dodać do warzyw, doprawić do smaku przyprawą do potraw chińskich oraz pieprzem czarnym. Podawać od razu po przygotowaniu, można dodatkowo po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.
W woku rozgrzać olej i obsmażyć mięso, następnie dodać warzywa, podlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka sosu sojowego, przykryć i dusić do momentu kiedy warzywa prawie zmiękną.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z wody, dodać do warzyw, doprawić do smaku przyprawą do potraw chińskich oraz pieprzem czarnym. Podawać od razu po przygotowaniu, można dodatkowo po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.
SylaUla