Sposób przygotowania:
Spaghetti zapiekane z kurczakiem i chińszczyzną
Zamrożoną mieszankę wsypać na rozgrzany olej i smażyć na wolnym ogniu do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cynamonem.
Makaron spaghetti połamać na krótsze kawałki, ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Śmietanę roztrzepać z jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Warzywa, makaron i mięso wymieszać, przełożyć do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, zalać przygotowanym sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni (160 termoobieg), najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.
Wierzch posypać startym serem, ponownie wstawić do piekarnika i już bez przykrycia zapiekać jeszcze ok. 10 minut aż ser się rozpuści.
Zapiekankę podawać posypaną posiekanym szczypiorem.
Makaron spaghetti połamać na krótsze kawałki, ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Śmietanę roztrzepać z jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Warzywa, makaron i mięso wymieszać, przełożyć do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, zalać przygotowanym sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni (160 termoobieg), najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.
Wierzch posypać startym serem, ponownie wstawić do piekarnika i już bez przykrycia zapiekać jeszcze ok. 10 minut aż ser się rozpuści.
Zapiekankę podawać posypaną posiekanym szczypiorem.
gosiapiotrek23
edytaha
Dziękuję :)