Sposób przygotowania:
Chińszczyzna -warzywa z ryżem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebule i czosnek siekamy.
Na oleju pistacjowym podsmażamy cebule i czosnek. Dodajemy kurczaka. Smażymy.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona paprykę. Następnie wsypujemy mieszankę chińska - mrożonkę. Wszystko razem smażymy. Solimy do smaku.
Dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Dodajemy odcedzona kukurydzę. Jeszcze raz mieszamy i doprawiamy przyprawą do dań chińskich.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebule i czosnek siekamy.
Na oleju pistacjowym podsmażamy cebule i czosnek. Dodajemy kurczaka. Smażymy.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona paprykę. Następnie wsypujemy mieszankę chińska - mrożonkę. Wszystko razem smażymy. Solimy do smaku.
Dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Dodajemy odcedzona kukurydzę. Jeszcze raz mieszamy i doprawiamy przyprawą do dań chińskich.
helgomirka