Kuchniamaryny

Kuchniamaryny

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Chińszczyzna Maryny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne chińskie danie, super propozycja na imprezy, choć nie tylko. Szybko się robi i polubi je nawet młody niejadek :)

Chińszczyzna Maryny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chińszczyzna Maryny

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowania mieszanka chinska, warzywa
  • sos chiński słodko-kwaśny
  • przyprawy: maggi, curry, przyprawa uniwersalna
  • 350 g ryż długoziarnisty
  • woda 1l

 

  • Ryż ugotowac w Thermomix 40minut/100st/obr.1

 

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna Maryny
Pierś pokroic w kostkę, wrzucić na rozgrzany ole i podsmazyc posypac przyprawami podsmażyć 15minut, mieszając. Dodac mrożoną mieszankę warzyw chińskich i przykryc na 15minut od czasu do czasu mieszając, gdy warzywa będa miękkie wlać sos wymieszac i podgotować 10minut, podawać z ryżem wcześniej ugotowanym. 
Chińszczyzna Maryny
Warzywa z mięsem plus sos, dzięki niemu potrawa nabrała orientalnego smaku