Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chleb orkiszowy z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapach unosi się po całym domu od pieczonego chleba, nie ma lepszego chleba od upieczonego samemu. Wypróbuj przekonaj się sam/a.

Chleb orkiszowy z żurawiną

Składniki:

Chleb orkiszowy z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Chleb orkiszowy z żurawiną

I

Chleb orkiszowy z żurawiną
Przygotowanie wszystkich skladników do upieczenia chleba.

1. Mąki, sól wsypuję do większej miski, dodaję żurawinę oraz wlewam drożdże wymieszane w letniej wodzie.
2. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiam i odstawiam na godzinę do wyrośnięcie

II

Chleb orkiszowy z żurawiną

3. Po tym czasie ciasto przekładam do formy wysmarowanej olejem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

III

4. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy.
5. Smacznego.