Sposób przygotowania:
Pizza z kabanosami, kukurydzą i cebuląETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier, łyżkę mąki i ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Wlać wyrośnięty zaczyn i rękami wyrobić jednolite ciasto. Ciasto nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na wielkość blachy z wyposażenia piekarnika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Passatę wymieszać z koncentratem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Posmarować ciasto. Kabanosy drobno pokroić i posypać nimi ciasto. Rozsypać równomiernie kukurydzę i posiekaną cebulę. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach po czym ułożyć na wierzchu plastry sera i piec jeszcze ok. 10 minut. Spód musi być ładnie przyrumieniony a ser roztopiony.
Pizzę pokroić na kawałki i podawać.