Sposób przygotowania:
Chleb paprykowyDrożdźe:
![Chleb paprykowy Chleb paprykowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-paprykowy-567262.jpg)
Drożdże wymieszać z cukrem i na chwilę odstawić, żeby zrobiły się płynne.
Ciasto:
![Chleb paprykowy Chleb paprykowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-paprykowy-567269.jpg)
W misce umieścić przesianą mąkę, paprykę w proszku, sól, olej i ciepłą, ale nie gorącą wodę.
Wszystko razem przemieszać oraz połączyć z płynnymi drożdżami.
Całość porządnie wyrobić, przykryć szmatką i następnie odstawić na około 1-2 godziny, aby ciasto podwoiło swoją objętość.
Po tym czasie masę przełożyć do formy wyłożonej papierem
Pieczenie:
![Chleb paprykowy Chleb paprykowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-paprykowy-567270.jpg)
Blaszkę z chlebem stawić do letniego piekarnika i piec około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
biedroneczki