Sposób przygotowania:
Chleb pszenno - ciecierzycowy z pestkami dyni
Do miski wsypujemy obie mąki, suszone drożdże, pestki dyni, sól, chia. Wlewamy ciepłą wodą i olej, zagniatamy ciasto na chleb. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki i przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy chia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy chia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.