dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Chlebek w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty sposób z wykorzystaniem czerstwego pieczywa.

Chlebek w jajku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chlebek w jajku

 

  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • ewentulanie ser żółty, wędlina
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Chlebek w jajku
Jajka myjemy. Wbijamy do miseczki dodajemy sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Kromki lekko maczamy w wodzie, następnie maczamy w rozbełtaych jajkach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Można podczas smażenia posypać wierzch startym serem lub szynką. Ja tego nie zrobiłam, gdyż mój synuś woli jesść chlebki w samym jajku. Smacznego,
Chlebek w jajku
Jajka dokładnie mieszamy z solą i pieprzem.
Chlebek w jajku
Kromkę maczamy w wodzie a następnie w jajkach.
Chlebek w jajku
Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.