mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Chlebek ziołowo-czosnkowy z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny, aromatyczny chlebek z masłem czosnkowym

Chlebek ziołowo-czosnkowy z grilla

Składniki:

Chlebek ziołowo-czosnkowy z grilla

 

  • 1 bułka wrocławska
  • 3-6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki zioł prowansalskich
  • sól do smaku
  • 0.25-0.5 kostki masła

 

Sposób przygotowania:

Chlebek ziołowo-czosnkowy z grilla
Bułkę wrocławską kroje na małe kromeczki.
Czosnek obieram (ilość ząbków według uznania) i przeciskam przez praskę, solę do smaku, mieszam z masłem i prowansalskimi ziołami. Po kolei smaruję każdą kromkę bułki. Zawijam dokładnie w folię aluminiową.
Piekę około 30-40 minut na ruszcie na grillu lub nieco krócej w piekarniku.
Jeśli nad grillem będzie mocno czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz chlebek będzie gotowy do spożycia.
Podaję taki chlebek jako dodatek do mięs z grilla.