Sposób przygotowania:
Chlebek ziołowo-czosnkowy z grilla
Bułkę wrocławską kroje na małe kromeczki.
Czosnek obieram (ilość ząbków według uznania) i przeciskam przez praskę, solę do smaku, mieszam z masłem i prowansalskimi ziołami. Po kolei smaruję każdą kromkę bułki. Zawijam dokładnie w folię aluminiową.
Piekę około 30-40 minut na ruszcie na grillu lub nieco krócej w piekarniku.
Jeśli nad grillem będzie mocno czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz chlebek będzie gotowy do spożycia.
Podaję taki chlebek jako dodatek do mięs z grilla.
Czosnek obieram (ilość ząbków według uznania) i przeciskam przez praskę, solę do smaku, mieszam z masłem i prowansalskimi ziołami. Po kolei smaruję każdą kromkę bułki. Zawijam dokładnie w folię aluminiową.
Piekę około 30-40 minut na ruszcie na grillu lub nieco krócej w piekarniku.
Jeśli nad grillem będzie mocno czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz chlebek będzie gotowy do spożycia.
Podaję taki chlebek jako dodatek do mięs z grilla.