zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Chlebowy tort z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny torcik z chlebka z serkiem i pasztetem

Chlebowy tort z pasztetem

Składniki:

Chlebowy tort z pasztetem

 

  • 1 okrągły chlebek
  • 6 jajek
  • 1 kremowy serek topiony
  • 5 łyżek majonezu
  • 30 dkg pasztetu drobiowego
  • 1/2 kg twarogu
  • 1/2 szklanki kwaśniej śmietany
  • pęczek szczypiorku
  • kilka sztuk rzodkiewek
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chlebowy tort z pasztetem
Z chleba odciąć na około boczne skórki. Następnie chleb przekroić w poprzek na 4 części. Obrane i umyte rzodkiewki pokroić w niewielką kosteczkę. Twaróg zmiksować mikserem. Szczypiorek opłukać i drobniutko posiekać. Drobiowy pasztet wymieszać i utrzeć z połową topionego serka. Ugotowane na twardo i obrane jajka pokroić i utrzeć z serkiem oraz majonezem. Jajka doprawić do smaku. 1/3 twarogu wymieszać z posiekaną rzodkiewką. Przekładać warstwy chlebka: 1-pasta z twarogu i rzodkiewki, 2-pasta z pasztetu, 3-warstwa jajeczna. Wierzch tortu posmarować pozostałym twarogiem wymieszanym ze szczypiorkiem. Tort ozdobić według uznania.