Sposób przygotowania:
Chłodnik pomidorowo-ogórkowy z nutką mięty
1.Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.Następnie pomidory i miętę bardzo dokładnie miksujemy blenderem.
2.Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Koperek drobno siekamy.
3. Do jogurtu dajemy zmiksowane pomidory z miętą ,starte ogórki i koperek.Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Chłodnik wstawiamy do lodówki,najlepiej na kilka godzin.Podajemy zimny.
Rady: Miętę dodajemy według uznania.
2.Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Koperek drobno siekamy.
3. Do jogurtu dajemy zmiksowane pomidory z miętą ,starte ogórki i koperek.Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Chłodnik wstawiamy do lodówki,najlepiej na kilka godzin.Podajemy zimny.
Rady: Miętę dodajemy według uznania.
Marika-
Babeczka35
Ja postanowiłam dodać i to był dobry pomysł.
Na początek radzę dodać tak odrobinkę:)
misia5
Babeczka35
Napiszę,że było pysznie;)